Na pewno każdy z Was ma takie danie, które mógłby jeść bez względu od pory roku. Jednym z moich ulubionych dań jest... wiosenna sałatka. Czemu wiosenna? Ponieważ uśmiecha się ona do mnie z talerza we wszystkich kolorach tęczy. Na dodatek, lubię po zrobieniu wsadzić ją do lodówki na czas około 1 godziny. Jest wtedy chłodna, przez co mocniej oddaje swój smak.
Składniki:
- 300 g szynki konserwowej
- 4 ogórki gruntowe
- 1 papryka czerwona
- 4 jajka
- 100 g makaronu ryżowego (makaron z mąki pszennej w kształcie ryżu, nie z mąki ryżowej 😉)
- majonez
- 3 łyżki koperku
- przyprawy: sól, pieprz
Przygotowanie:
- Gotujemy makaron ryżowy al dente oraz jajka na twarda.
- Wszystkie składniki kroimy w kostkę i umieszczamy w misce.
- Dodajemy majonezu wg uznania oraz koperek, sól i pieprz. Całość mieszamy.
Sałatkę można spożywać od razu bądź wychłodzić przez czas około 1 godziny w lodówce.
Smacznego!
Pozdrawiamy 😊
Brak komentarzy